Lägerinformation

Välkommen till ett scoutläger utöver det vanliga! Du som vill uppleva ett annorlunda scoutläger är välkommen till våra läger på scoutgården Viken. Vi utlovar glädje, gemenskap och utmaningar utöver det vanliga. Vid våra läger deltar scouter och ungdomar både med och utan funktionshinder och alla lever lägerliv ihop.

Känslan och gemenskapen i lägren gör att många söker sig tillbaka år från år, från äventyrarscout till ledarläger. Tanken med lägren är att ungdomar i olika åldrar och med olika förutsättningar tillsammans ska få uppleva och utforska scouting. Detta skapar gemenskap, kamratskap och förståelse.

Lägeråret 2019:

Äventyrarviken (Patrullviken)

prel 14-20/7 (söndag- lördag)

Ett läger för dig som är Äventyrarscout, född 2004-2006. Ett läger där allt kan hända! Scouter både med och utan funktionshinder lever vanligt lägerliv.

Utmanarviken (Seniorviken)

prel 21 – 27 juli (söndag – lördag)
Ett läger för dig som är Utmanarscout född 2001-2003. Ett läger där allt kan hända!Scouter både med och utan funktionshinder lever vanligt lägerliv.

Vikenveckan

prel 22-25 juli (måndag-torsdag)
Lägret för gravt funktionsnedsatta barn, ungdomar och vuxna i olika åldrar, tillsammans med sina assistenter och scouter. Programmet under lägret anpassas efter gruppen och med mycket bad och lek. Övernattning sker i Vikens fasta vindskydd kallat ”Huket”.