Välkommen till ett scoutläger utöver det vanliga! Du som vill uppleva ett annorlunda scoutläger är välkommen till våra läger på scoutgården Viken. Vi utlovar glädje, gemenskap och utmaningar utöver det vanliga. Vid våra läger deltar scouter och ungdomar både med och utan funktionshinder och alla lever lägerliv ihop.

Känslan och gemenskapen i lägren gör att många söker sig tillbaka år från år, från äventyrarscout till ledarläger. Tanken med lägren är att ungdomar i olika åldrar och med olika förutsättningar tillsammans ska få uppleva och utforska scouting. Detta skapar gemenskap, kamratskap och förståelse.

Lägeråret 2020:

Äventyrarviken (Patrullviken)

Preliminärt datum 12-18 juli, mer info kommer

Ett läger för dig som är Äventyrarscout, född 2005-2007. Ett läger där allt kan hända! Scouter både med och utan funktionshinder lever vanligt lägerliv.
Avgift: 600 kr om du är medlem i Skaraborgs scoutdistrikt, annars 1050 kr.
Anmälan senast 30 april

Lägeranmälan

Utmanarviken (Seniorviken).

Preliminärt datum 19-25 juli, mer info kommer
Ett läger för dig som är Utmanarscout född 2002-2004. Ett läger där allt kan hända! Scouter både med och utan funktionshinder lever vanligt lägerliv.
Avgift 600 kr om du är medlem i Skaraborgs scoutdistrikt, annars 1050 kr.
Anmälan senast 30 april

Lägeranmälan

Vikenveckan

Preliminärt datum 20-23 juli, mer info kommer
Vikenveckan är ett scoutläger för barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvarianter. Du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller van scout. Du kan komma själv eller med din assistent eller ledsagare, valet är individuellt och beroende på ditt behov av stöd.

Under de fyra dagarna på lägret umgås vi tillsammans och gör olika lekar. Programmet är olika varje år beroende på deltagare och väder. Det kan vara vandring, paddling, bad mm. Man är med på de saker man vill och känner för, alternativet finns alltid att bara njuta av sommarens på vår lägergård.

Att sova ute i vårt fasta vindskydd ”Huket” är en upplevelse. Det går också bra att sova inomhus, uppge det vid anmälan. Vill man åka hem och sova går det också bra, ange även det vid anmälan.

Hoppas vi ses i sommar!

Avgift: 400 kr om du är medlem i Skaraborgs scoutdistrikt, annars 950 kr.
Anmälan senast 30 april

Lägeranmälan